tisdag 1 mars 2011



Jag upplever att många är så rädda för kolhydrater i synnerhet tjejer,men tränar du så behöver du dem läs här;

"Kolhydrater bygger muskler
För maximal hyptrofi kan du först och främst glömma dieter som low-carb, LCHF, GI och stenålderskost. Nu kanske du tänker att du visst känner till att din kompis pappas granne körde low-carb och fick jättebra resultat. Enmansstudier byggda på anekdoter har dock inget som helst värde i sammanhanget, dels eftersom det är just det, enmansstudie, och dels för att det är omöjligt att säga vad resultaten beror på.

"Kolhydrater fungerar anabolt av flera anledningar. Utöver den givna anledningen att kolhydrater används som energisubstrat vid tung styrketräning, så stimulerar det även till utsöndring av det anabola hormonet insulin. Dessutom bidrar fyllda glykogendepåer till att muskelns kontraktionsförmåga förbättras även om inte allt glykogen behövs som energi.

Se därför till att skotta i dig mycket kolhydrater, så att du alltid har fyllda glykogendepåer även om du inte kommer att behöva allt till ditt träningspass ur energisynpunkt. För att få den anabola effekten av insulin så krävs dock tillgång på aminosyror, så se även till att äta protein eller aminosyror varje gång du äter kolhydrater."

John Gröntvedt näringsfysiolog och PT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar