tisdag 8 maj 2012

LCHQ-BRA

Snodde denna-tyckte den var riktigt bra!http://www.facebook.com/MedvetenKost.se/posts/37271815944117Fredrik Paulüns sammanfattning för er som inte har Aftonbladet Plus.

LCHF vs LCHQ – Få KOLL PÅ SKILLNADEN
LCHF står för Low carbohydrate, high fat.
LCHQ står för Low carbohydrate, high quality.

Kolhydrater
LCHF: Kolhydratintaget är strikt begränsat till 5–10 procent per dag.
LCHQ: Kolhydratintaget ligger på 20 procent per dag. Tränar man mycket kan man öka mängden till 30–35 procent. Tillåter främst kolhydrater med lågt glykemiskt index.

Proteiner
LCHF: Valfri sort. Nöt, gris, vilt, kyckling. Fettranden är nyttig liksom skinnet på kycklingen.
LCHQ: Rekommenderar att 30–40 energi­procent bör komma från magra proteiner som kyckling, fisk, skaldjur, ägg och magra köttprodukter.

Fetter
LCHF: Fettet ska helst vara naturligt mättat, till exempel smör, grädde, fet fisk eller kött.
LCHQ: Fettet är framför allt omättat och kommer från vegetabilier som nötter, frön, avokado och olivolja, samt från fisk och skaldjur.

Viktminskning
LCHF: Ger snabb viktnedgång i början, då man förlorar mycket vätska som bundits i kroppens kolhydratsreserver. En nackdel är att man lätt känner sig trött och grinig och har mindre ork. Har du hjärt- och kärlbekymmer varnar läkare för denna kost under längre tid.

LCHQ: Är mer en livsstil än diet. Det finns inga färdiga program utan du äter dig mätt och du kommer även att gå ner i vikt om du är överviktig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar